Nederlands beste akoestisch circulair en biobased materiaal!

Brandklasse Cyclin® Sound Panels: E

Ondanks het feit dat ons materiaal voor 94% uit grondstof Isocell/cellulose bestaat komt de brandklasse niet overeen met dat van onze grondstof (B-s2-d0). Tijdens de SFT blijkt in het het begin van de brandtest een piek te ontstaan vanwege de ‘onregelmatigheden/kruimels’ welke zich op ons product bevinden. Vrijwel direct hierna ‘zakt de vlam weg’ en verloopt de test ‘naar wens’. Maar desondanks wordt Cyclin®Puur dan betiteld met brandklasse E. Ingaand hierop is het interessant om te lezen het rapport “technische rapportage ‘Brandveiligheid biobased isolatiematerialen”van Raadgevende Ingenieurs Nieman.

In dit rapport staat o.a. vermeldt op pagina 17: Op basis van de PL-factor kan als uitgangspunt worden aangenomen dat er ten minste een gelijkwaardig (beschermend) gedrag bij brand lijkt te bestaan tussen lage densiteit glaswol (dichtheid ≥ 14 kg/m3 ) en hout- of cellulosevezel met een dichtheid ≥ 50 kg/m3 .

Cyclin bestaat uit cellulose vezels (recycled krantenpapier) en heeft een dichtheid van 80 kg/m3 .

Daarnaast ‘verkoolt’ het oppervlak van de papier-cellulose waardoor van nature een brandremmend effect optreed.

Ook verwijzen we graag naar de praktijkproeven waarvan filmpjes in ons Youtube-kanaal staan:
Eigen test: https://youtu.be/fmikEbtZ1ao?feature=shared
Test derden: https://youtu.be/4pQo_geaqJw?feature=shared

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 april 2024

Say it ain't so
Met dit filmpje tonen we met een heel simpele demonstratie hoe een 40mm Cyclin paneel zich gedraagt als er een gasbrander onder wordt gehouden. Deze methode heeft geen enkele relatie tot gecetrificeerde methoudes volgens normen en er kunnen dus geen concrete waarden aan verbonden worden. Het geeft uitsluitend een praktisch en begrijpelijk beeld.