Nederlands beste akoestisch circulair en biobased materiaal!

Architect

Als gevolg van slechte akoestiek, missen studenten in klaslokalen 50% van wat hun leraren zeggen en hebben patiënten in ziekenhuizen moeite met slapen, omdat ze zich voortdurend gestrest voelen.

Julian Treasure

Ontwerp met je ogen en met je oren

Zoals Julian Treasure in zijn TEDx talk in het filmpje hierboven zo duidelijk aanhaalt, heeft geluid een buitengewoon hoge invloed op welzijn, concentratievermogen, prestaties en gezondheid. Het is daarom dan ook hoog tijd om niet alleen voor de ogen te ontwerpen, maar ook voor de oren.

Ontwerp Circulair Europa 2030 en 2050

Wat jij als architect nu ontwerpt geeft richting aan de lange termijn. Dus het beleid van Europe (en Nederland loopt daarin voorop) om in 2050 volledig circulaire economie te zijn, met een tussenstop in 2030, is de gebruiks- en waarde-cyclus van een gebouw slechts korte termijn.

Nederland tendert in een steeds hogere mate circulair en leert dat telkens te verbeteren. En al gaat dat met horten en stoten én met de nodige weerstand, het zál zich verder ontwikkelen, dat in onvermijdbaar.

Dus ben jij als Architect de trendsetter in circulair ontwerpen en neem je opdrachtgevers, gebruikers, aannemers en ontwikkelaars mee in die uitdaging.

Cyclin Inside: In de praktijk

Met Cyclin kun je in elk geval bijdragen aan de circulaire waarde van een gebouw. Voor de onderbouwing van die waardes zijn wij vindbaar op diverse circulaire- en milieu-databases en helpen wij mee door standaard bestek teksten en detailleringen (zie daarvoor o.a. de downloadpagina). En dragen wij bij aan de promotie van circulaire producten en projecten met Cyclin Inside.

Check onze downloadpagina voor o.a. Bestektekeningen, en wij zijn ook te vinden op websites als: biobasedinkopen.nl | architectenweb.nl | circubuild.be | stabu.nl | baubook.info

Sound Panels. Sound Business

Duurzaam en winstgevend ondernemen met Cyclin circulaire akoestische isolatiematerialen heeft vele dimensies.

Ontdek de gezonde kansen voor mens, natuur en rendement.

Say it ain't so
Met dit filmpje tonen we met een heel simpele demonstratie hoe een 40mm Cyclin paneel zich gedraagt als er een gasbrander onder wordt gehouden. Deze methode heeft geen enkele relatie tot gecetrificeerde methoudes volgens normen en er kunnen dus geen concrete waarden aan verbonden worden. Het geeft uitsluitend een praktisch en begrijpelijk beeld.