Nederlands beste akoestisch circulair en biobased materiaal!

(Af)bouw

Het is tijd voor duurzame circulaire bouwmaterialen

Klimaatverandering is een van de meest urgente problemen waarmee de aarde en al het leven daarop wordt geconfronteerd. De gevolgen zijn vérstrekkend: onder meer een stijgende zeespiegel, frequentere en ernstiger natuurrampen, en verlies aan biodiversiteit.

De invloed van menselijke activiteiten hierin was en is groot. Dus mensen zijn bij uitstek in de positie om positieve impact te maken. Om tegemoet te komen aan de dringende noodzaak om onze ecologische voetafdruk te verkleinen moeten we ingrijpende veranderingen aanbrengen in de manier waarop we goederen produceren en consumeren.

Niet mee eens?

Mocht je bij die groep mensen behoren die niet geloven in de invloed van de mens op ons klimaat, dan hebben we de volgende overweging voor jou:

Het is onmiskenbaar dat we onze wereld niet op de manier behandelen die goed voor haar is. We slopen bossen en verbruiken materialen die niet vervangbaar zijn, waardoor de grote gapende wonden in de aarde achterlaten en we maken veel te veel afval dat we ofwel dumpen waar het ons nu even niet in de weg ligt of we verbranden het, met vieze uitstoot tot gevolg. Dus, al zouden dit allemaal geen oorzaken voor klimaatverandering zijn, we kunnen het erover eens zijn dat het zeker slecht is. Dus als we dat kunnen veranderen en aan een schonere en fijnere wereld kunnen werken, waarom zouden we het dan niet doen?

Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door producten te gebruiken die zijn gemaakt van volledig herbruikbare materialen. Zoals Cyclin®. Door 100% recyclebare producten te gebruiken verminderen we afval, besparen we grondstoffen en verlagen we de uitstoot van broeikasgassen tijdens het productieproces. En dat is goed voor het leefmilieu.

We trust, we care, we dare

Er is durf en vertrouwen nodig om over te schakelen op duurzame bouwpraktijken.

Wij gaan ervoor. Ga jij mee op avontuur?

Ontdek hoe jouw project innovatiever wordt met Cyclin.

Bouw met natuurlijke bouwstoffen

De natuur heeft miljoenen jaren ervaring in bouwen en groeien. Waarom zou je dat weggooien? Precies! Cyclin® akoestische platen zijn gemaakt van cellulose vezels uit reststromen, zoals papier, en is 100% door ons te hergebruiken als grondstof. Het bevat geen toxische stoffen zoals formaldehyde en is niet irriterend in het gebruik of tijdens de verwerking. Zo vermijden we samen afval én werken we met herbruikbare bouwmaterialen.

Extra comfort met gezond circulaire materiaal

Door de goede eigenschappen op het gebied van geluidsabsorptie, geluidisolatie i.c.m. thermische isolatie én de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van de plantaardige vezels wordt het klimaat in elke ruimte met Cyclin materiaal sterk verbeterd. Cellulose vezels hebben namelijk het vermogen om wel 30% van hun eigen gewicht aan vocht op te nemen en weer af te staan. En dat zorgt ervoor dat wisselingen in luchtvochtigheid gedempt worden. Extra comfort in de werk-, woon- en leeromgeving. Wel zo prettig voor jou en voor je klanten.

Prettig verwerkbaar èn gemaakt om te passen

Net als de bestaande, minder duurzame materialen, zijn Cyclin platen eenvoudig te verwerken, maar dan zonder dat beschermende kleding nodig is. Dankzij ons flexibel productieproces kunnen we Cyclin-platen op maat voor jou maken. De standaard bouwmaatplaat is 1200x600mm met dikten varierend tussen 30mm tot 90mm.  Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Snel te verwerken én minder knippen of snijden op de bouwplaats. Geen last van huidirritatie of stof. Dát bespaart jou en jouw mensen kostbare tijd, energie en geld.

Voor de bouw zijn wij specifiek ook te vinden op websites als: biobasedinkopen.nl | architectenweb.nl | circubuild.be | stabu.nl | baubook.info

Wat je inlevert is geld waard

Cyclin materiaal dat beschadigd is, als snijverlies over is, of na gebruik weg moet, kan tegen vergoeding van de actuele grondstofwaarde tot wel € 1,- per kilogram bij ons worden ingeleverd. En wij maken er weer nieuwe Cyclin-platen van. Zo maken we circulariteit makkelijk en rendabel voor iedereen.

Want circulair afval, dat bestaat niet!

Made in Holland – with love for our planet

Met onze productielocatie in Venlo is Cyclin® een 100% Nederlands product. We gebruiken veelal regionale reststromen en betrekken de basis grondstof uit de Benelux.

Met Cyclin® bouw je mee aan een circulaire toekomst waarin materialen hun waarde houden en grondstoffen niet meer ten koste van de aarde worden gedolven of geteeld.

Sound Panels. Sound Business

Duurzaam en winstgevend ondernemen met Cyclin circulaire akoestische isolatiematerialen heeft vele dimensies.

Ontdek de gezonde kansen voor mens, natuur en rendement.

Say it ain't so
Met dit filmpje tonen we met een heel simpele demonstratie hoe een 40mm Cyclin paneel zich gedraagt als er een gasbrander onder wordt gehouden. Deze methode heeft geen enkele relatie tot gecetrificeerde methoudes volgens normen en er kunnen dus geen concrete waarden aan verbonden worden. Het geeft uitsluitend een praktisch en begrijpelijk beeld.