Thermisch
Cyclin en thermische isolatie
Alhoewel wij ons als bedrijf niet direct richten op de thermische markt, heeft ons product Cyclin®Puur natuurlijk wel thermische eigenschappen. Onze grondstof cellulose heeft van nature een bijzonder lage warmtegeleidingscoëfficiënt: 0.038 W/mk. Onze veerkrachtige isolatiepanelen worden in verschillende dikten geproduceerd, waarbij elke dikte een eigen Rd-waarde heeft.
.
Van nature de beste!
In de zomer blijft het in de woonruimtes koel, ook onder het dak. Onze cellulose-isolatie presteert wat hittebescherming betreft net als in andere disciplines het best. En dat met een enorm uithoudingsvermogen, tot nog toe zonder materiaalmoeheid.
Voor het koelen van gebouwen wordt veel meer energie verbruikt dan voor het verwarmen. De faseverschuiving duidt de tijdspanne aan die een temperatuurgolf nodig heeft om van de buitenkant van een bouwelement naar de binnenkant van de ruimte te geraken. Hoe groter de faseverschuiving is, hoe langer de opwarming van de binnenkant van het gebouw wordt verhinderd.
De specifieke warmtecapaciteit van onze cellulose bedraagt 2,11 kJ/kg*K. Deze waarde geeft aan hoeveel energie er nodig is om 1 kg materiaal 1 graad te verwarmen.
Wat is faseverschuiving?
Isolatiematerialen dienen niet alleen als isolatie, maar ze hebben ook een bufferende werking voor warmte. De energie wordt opgeslagen in het bouwmateriaal en wordt met vertraging overgedragen.
Bovendien hebben bouwmaterialen met een hoge dichtheid ook een positief effect. De warmtecapaciteit en dichtheid bepalen hoelang het duurt voordat er een faseverschuiving optreedt in het bouwdeel. Faseverschuiving is de tijd die nodig is voor een temperatuurverschuiving om het binnenoppervlak van een element te bereiken.
Bij componenten met een hoge faseverschuiving bereikt de maximale buitentemperatuur het binnen-oppervlak pas laat. Idealiter gebeurt dit ’s nachts, wanneer ventilatie met koele nachtlucht kan zorgen voor een gebalanceerde temperatuur in de leefruimte.