Nederlands beste akoestisch circulair en biobased materiaal!

Nieuw biobased akoestisch materiaal

Onderstaand persbericht is in de media op verschillende platformen uitgegeven waaronder:
Vaktijdschrift InterieurBouw (interieurbouwonline.nl) en
Vakblad Bouw en Renovatie (bouwreno.nl)

 

Sinds maart 2023 jaar is er een nieuw biobased en circulair Nederlands akoestisch materiaal op de markt geproduceerd uit afvalstromen.

In Venlo produceert Cyclin® 100% circulaire panelen op basis van reststromen papier, met excellente geluidsisolerende en geluiddempende waarden (ook in de lagere frequentiebanden), zoals blijkt uit de vele testrapporten van specialisten zoals Peutz en DPA-Cauberg Huygen die door een akoestisch specialist van Volantis zijn samengevoegd in een overzichtelijke notitie.

In tegenstelling tot andere bio-based isolatiematerialen heeft Cyclin minder dan de helft bindvezel nodig en hebben de panelen een gewicht dat met 80 kg/m3 nagenoeg twee keer zo zwaar is. Daardoor is het materiaal niet alleen beter geluidsisolerende, maar is ook de negatieve materiaalimpact op de wereld lager. We verwerken immers afvalstromen die anders in een laagwaardige toepassing worden gebruikt of direct of indirect worden gestort en verbrand.

Nieuwe panelen werken op drie gebieden

Deze stevige veerkrachtige panelen werken in de binnenruimte optimaal op drie gebieden: geluid, temperatuur en vocht, waardoor ze een positief effect hebben op welbevinden en gezondheid van de gebruikers van die binnenruimte. Dus ook op het concentratievermogen, de productiviteit en het ziekteverzuim van mensen.

cyclininside.nl

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 november 2023

Say it ain't so
Met dit filmpje tonen we met een heel simpele demonstratie hoe een 40mm Cyclin paneel zich gedraagt als er een gasbrander onder wordt gehouden. Deze methode heeft geen enkele relatie tot gecetrificeerde methoudes volgens normen en er kunnen dus geen concrete waarden aan verbonden worden. Het geeft uitsluitend een praktisch en begrijpelijk beeld.